Prince Rupert
Prince Rupert ligt helemaal in het noordwesten van Canada tegen Alaska.
Vandaag laat opgestaan en Prince Rupert verkend. Prince Rupert was in het verleden een rijke havenstad met vis- en containerschepen maar is veel visafslagen e.d. kwijt geraakt door de slechte economie. Veel van de mensen hier werkenin de havens bij de containerschepen. Vroeger kwamen hier4 cruiseschepen perweek maar deze zomer worden er maar 6 verwacht in de hele zomer. Niet zo goed dus.De locals zijn nu bezig om de stad wat op te knappen door vrijwillig veel gebouwen van de overheid op te knappen zodat er meer toeristen komen en het leven hier comfortabeler wordt. We wilden graag een whale en orka watching doen.Echter zijn de walvissen en de orka's momenteel niet in Prince Rupert, medio augustus wel. We konden wel op een boot, 7 uur lang langs en paar eilanden om grizzlys te zien. En dit koste maar... 220 dollar per persoon. Dit vonden wij te gek om voor zoveel geld beren te zien in hun leefgebied. En we hadden al zoveel beren gezien. Wel nog een eagle gespot.
Hoi Marga en Gerard wat een geweldige reis wat jullie allemaal tegen komen zoals beren.Alaska is uniek wat een pracht ,het is ook onze wens om deze reis een keer temaken groetjes Ans